Imaginile diversităţii

„Diversitatea culturală: un vis devenit imagine” (Laczikó Enikő Katalin)
Ideea călăuzitoare a proiectelor culturale desfășurate sub autoritatea Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României este că Arta, dând formă diversității, creează punți de legătură și de comunicare empatică între culturi diferite.
Din acest „vis” devenit realitate și dintr-un parteneriat de excepție cu Fundația Inter-Art din Aiud, Primăria Aiud și Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud s-a născut un nou proiect – Imaginile diversității, concretizat în trei tabere de creație (în 2016, 2018 și 2021 – ediție online) și o expoziție pe timp de pandemie (în 2020), intitulată încurajator Solidaritate pentru comunitate. Specificul acestor ateliere de creație este că au reunit lucrări ale artiștilor plastici membri ai comunităților etnice autohtone din România, minoritare și majoritare, de unde și denumirea de „Tabăra Interetnică de Artă Contemporană”. Orașul gazdă a fost Aiud, „mic municipiu transilvănean, liniștit, vechi de mai bine de 700 de ani”, iar rezultatul – o colecție valoroasă de lucrări de artă plastică, ce au ajuns să călătorească atât în țară, cât și în străinătate. Albumul Imagini ale diversității reunește în „spațiul” dintre coperțile lui toate aceste evenimente vizuale distanțate în timp, într-o derulare cromatică bogată și un dialog permanent al formelor, al imaginației și sensibilității creatoare.

Articolul Imaginile diversităţii apare prima dată în Monitorul Oficial al României.

Generated by Feedzy
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
G-FPB4T0HX0T