Primaria Frumusita - Situatii Financiare

Accesibilitate
Introducere

Primaria Comunei Frumusita se angajeaza sa-si creeze website-urile sub o forma cât mai accesibila publicului larg, incluzând persoanele cu dizabilitati.

Ne ghidam dupa liniile orientative dezvoltate de Web Accessibility Initiative (WAI) si încercam sa producem site-uri compatibile cu o paleta larga de dispozitive.

Trasaturi ale accesibilitatii

Marimea font-ului

Acest website va permite sa modificati marimea font-ului, în asa fel încât sa se potriveasca preferintelor dumneavoastra. Cele mai multe browser-uri va vor permite sa schimbati marimea font-ului; va rugam consultati sectiunea “ajutor” din browser-ul dumneavoastra pentru mai multe detalii.

Link-uri "de sarire"

In partea superioara a paginii veti gasi link-uri care va permit sa treceti direct la navigare sau la continutul principal.

Taste de acces

Cele mai multe browser-uri permit “sarirea” la anumite link-uri, apasând taste specifice gasite pe website.

Utilizatorii de Windows pot naviga cu ajutorul tastei de acces prin apasarea ALT+”tasta-de-acces”, pe Mac puteti folosi CTRL+”tasta-de-acces”. Utilizatorii de Internet Explorer pot de asemenea avea nevoie sa apese tasta “Enter” pentru a activa un link; va rugam sa verificati în sectiunea “ajutor”. Vizitatorii site-ului ce folosesc browserul Mozilla Firefox pot naviga prin site folosind scurtatura SHIFT+ALT+”tasta-de-acces”.

Continut Alternativ

Pentru browser-uri cu software de tip “screen reader” sau browser-uri cu software vocal, am atasat text alternativ pentru imagini.

Dispozitiv Independent

Am încercat sa cream site-ul în totalitate cu dispozitiv independent, ceea ce de obicei înseamna ca nu aveti nevoie de mouse sau alte dispozitive specifice de indicare pentru a naviga continutul.

PDF

Daca va confruntati cu vreo problema în citirea documentelor noastre PDF, va recomandam utilizarea programului Adobe’s Conversion.

În cazul in care nu puteti vizualiza sau deschide documentele in format PDF va rugam sa descarcati Adobe Acrobat Reader.

Informatii utile

Utilizatori de PC compatibil x86:

Depinzând de tipul navigator utilizat pentru a vizualiza pagina web se va folosi o combinatie de taste bazându-se în tastele semnalate anterior pentru a utiliza taste de accesare rapida sau accesskey. Combinatiile pentru principalii navigatori:

  • Internet Explorer versiune 4: ALT + Tasta;
  • Internet Explorer versiune 5, 6: ALT + Tasta + Enter Key;
  • Netscape versiune 6 sau later: ALT + Tasta + Enter Key;
  • Mozilla: SHIFT+ALT + Tasta;
  • Opera: MAJUSCULE+ ESC + Tasta .

Utilizatori de Macintosh:

Utilizatorii de Macintosh vor trebuie sa tasteze cheia CTRL în combinatie cu tastele de acces relevante.